Skip to main content

‘Laat de natuur zijn werk doen en ze brengt je naar dat wat er werkelijk toe doet’

Visie

Nature Quest wil een katalysator zijn in de transitie naar een nieuwe, duurzame manier van leven en werken. Wij geloven dat organisaties hierin een cruciale rol spelen en verbinding met de natuur een antwoord biedt op de grote uitdagingen van deze tijd. Waarin we weer mens mogen zijn.

De wereld raakt steeds ernstiger uit balans. Deze disbalans vraagt van organisaties een radicaal ander perspectief op leiderschap waarin evenwicht, mens-zijn en verbinding veel centralere waarden zijn. Dat vraagt om bewuste omgang met jezelf, de ander en de omgeving opdat ook volgende generaties een leefbare wereld bewonen.

Nature Quest biedt ervaringsgerichte (leiderschaps) programma’s in de magische bedding van de natuur, waarin we gebruikmaken van oeroude rituelen. Je leert luisteren, verbinden en transformeren. Niet door harder te werken maar door de teugels te laten vieren en je te laten leiden door een wijsheid groter dan jezelf.

5 basis principes

Onderstaande principes zijn niet alleen inspiratie voor ons eigen werk, maar zij vormen een rode draad in de begeleidingtrajecten die wij aanbieden. Wij geloven dat dit een krachtige mix is om samen op een eerlijke, authentieke manier impact te maken.

Moeder Aarde

De natuur is een spiegel en brengt je bij wie je bent

Verbinding

In de natuur is alles verbonden en werkt moeiteloos samen

Harmonie

Iedereen is van waarde

Offline

Door afleiding weg te halen kom je bij je eigen wijsheid terecht

Uitdaging

Groei gebeurt buiten de comfort zone

Instrumenten

Onze programma’s worden in afstemming met onze opdrachtgevers op maat gesneden. Maar om daadwerkelijk tot verandering te komen, geven de vier seizoenen ons de inspiratie die nodig is om een volle transitie door te gaan. Deze vier fasen, corresponderend met de vier windrichtingen en -seizoenen, vormen de staalkaart van ons aanbod.

Voor elke fase hebben we verschillende instrumenten die zowel voort komen uit oude tradities als helpen hands-on te werken en inzichten te implementeren.

Uitgelicht: Solo Quest

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Zo werden jongens op weg naar volwassenheid de jungle in gestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’.

Uitgelicht: Talking stick

De talking stick wordt in de native Amerikaanse culturen gebruikt om vanuit gelijkwaardigheid en dialoog tot gedeeld inzicht en wijsheid te komen. Rond het kampvuur of in een cirkel gaat de stok rond en bouwt ieder voort op wat er gezegd is.

Uitgelicht: Zweethut

De zweethut is een eeuwenoude traditie die leiders of het team uitdaagt uit je comfort te gaan en te verbinden met de tribe en het mysterie. Een ceremonie die veel mensen heeft geholpen met elkaar fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel op een ander niveau te komen.

Resultaten

Veel van onze deelnemers en teams geven aan dat een interventie bij ons tot langdurige verandering leidt. In zichzelf maar ook in het systeem van het team of de organisatie. Inzichten maken indruk en beklijven. Concreet betekent dit:

Hart gedragen

Hart gedragen leiderschap – mens zijn als leider

Visie

Hernieuwde blik op lastige vragen en persoonlijke overwinning

Jouw potentieel

Meer erkenning voor wie je bent en je potentieel

Integreren

Intuitie en hart intelligentie integreren in de dagelijkse beslissingen

Verbinden

Heldere visie, richting en verbinding in teams

Ontdek onze programma’s

Leiders

Young professionals

Teams

Organisaties

‘In harmonie met de natuur leven gaat over de natuurlijke omgeving buiten ons én over onze innerlijke natuur’.