Skip to main content
Bezig met het laden van Events

« Alle Events

Solo Quest 7-8 juni

7 juni @ 09:30 - 8 juni @ 17:00

€299

En de natuur zei: “Ontmoet mij en je zal jezelf opnieuw ontmoeten”

2 dagen zonder afleiding midden in de natuur
Sluit het eerste half jaar van 2024 in alle rust af tijdens onze Zomer Solo Quest. Deze ceremoniële tijd in de natuur biedt je de kans om je wijsheid te verdiepen met wat de natuur jou vertelt. Neem de tijd om terug te kijken, te ervaren of je nog de juiste keuzes maakt en of je jezelf in het grotere perspectief durft over te geven aan de wijsheid van de natuur.

De Solo Quest
Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Zo werden vroeger jongens op weg naar volwassenheid de jungle in gestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht op, als individu en als groep.

Doelstelling
In een Solo Quest verleg je op jouw geheel eigen wijze je eigen grenzen, door uit al je dagelijkse patronen te stappen en stil te staan bij jezelf, in volledige rust en stilte. Zo ontdek je op een dieper niveau wie je bent en wat je te doen hebt. Leer vertrouwen op de wijsheid van de natuur en jouw diepe connectie hiermee.

Inhoud
Tijdens de 2-daagse Solo Quest breng je minimaal 20-uur alleen door in de natuur. Na een voorbereiding met de groep, zoek je een plek in de natuur waar jij zal doorbrengen, zonder telefoon, of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. Je hebt een ’tarp’ tegen de regen en wind. De ultieme manier van bezinning.

Programma

Dag 1 – vrijdag 7 juni

10:00 Ontvangst rond het kampvuur en opening van de ceremonie
10:30 Start en verdiepend kampvuurgesprek over intenties voor de solo
11:00 Voorbereiding voor de solo en vuurritueel, vertrek naar de solo
12:00 Start Solo Quest

Dag 2 – zaterdag 8 juni

11:00 Terugkomst uit de Solo
12:00 Thee en fruit, delen van ervaringen rond het kampvuur
15:00 Late lunch en voorbereiding op de quest van het dagelijkse leven
17:00 Closing en naar huis

Begeleiding
De Nature Quest begeleiders hebben allen een achtergrond als coach, councelor of therapeut en dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Zij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op de meer dan 2500 mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.

Investering

Deelname aan onze Zomer Solo Quest kost €299,00. inclusief BTW.







Details

Begin:
7 juni @ 09:30
Einde:
8 juni @ 17:00
Kost:
€299
Event categorie:

Locatie

Bant
Netherlands