Skip to main content

‘Nature Quest weet het magische en het praktische op een bijzondere manier met elkaar te verbinden’

Onze kracht

Wij hebben elkaar gevonden in ontwikkelingsgericht werken met mensen en organisaties. We geloven in de kracht van de natuur en hebben vele jaren ervaring in de zakelijke markt.

Wij bieden programma’s geïnspireerd op oude rituelen verpakt in een hedendaags jasje.Wij zijn natuurlijke hoeders bekwaam in het vergroten van het eigen en groepsbewustzijn. Onze kracht zit in het neerzetten van een veilig veld (sacred space) in een natuurlijke omgeving.

Dit maakt ons uniek als team

We spreken de taal van de zakelijke wereld.

We maken de wijsheid van de natuur en oude culturen toegankelijk.

We creëren een veilige bedding voor het onbekende.

We zorgen voor diepgaande transformatie van mensen, teams en organisaties.

Het 4 Windrichtingen Model

Volgens ons vierwindrichtingen-model helpen wij leiders & organisaties te navigeren naar een transformatie via het hart en intuïtie in 4 fasen. De vier windrichtingen staan ook symbool voor de vier seizoenen.

Het team

Wij hebben elkaar gevonden in ontwikkelingsgericht werken met mensen en ons geloof in de kracht van de natuur. Wij bieden programma’s aan geïnspireerd op oude rituelen verpakt in een hedendaags jasje.

Mother Nature

Rijk Smitskamp

Partner

Roos Moll

Partner

Anneloes vd Meer

Accountmanager

Jeanette Lima

Jeanette Lima

Back office

Bronnen van Inspiratie

We laten ons zowel inspireren door oude wijsheden en culturen in connectie met het diepe respect voor de natuur als de meest cutting edge organisatieontwikkelingsmodellen.

Natuurvolken

Natuurvolken bieden lessen in gemeenschapszin en respect voor de aarde, waarbij leiderschap gebaseerd is op verbondenheid en zorg voor de generaties na ons. Dit geeft inspiratie voor duurzaam en hartgedragen leiderschap en organisatiewaarden die zorg dragen voor planeet en mens.

Theory U

Theory U is een model dat helpt om oude paradigma’s werkelijk te transformeren. Het geeft handvatten om processen te doorvoelen en het hart te betrekken. Hiermee biedt het leiders de mogelijkheid om te leren luisteren op een ander niveau en verandering in gang te zetten waarin de hele omgeving wordt meegenomen.

Ons verhaal

In 2009 stond Rijk met 5 vrienden op een berg in Zweden. Klaar voor zijn eigen eerste Vision Quest. 5 Dagen lang zonder eten, in de regen en kou, geconfronteerd met uitdagende omstandigheden.

Rijk: ‘Na 3 dagen van regen, klaarde de lucht op. Een zonnestraal brak door de wolken en terwijl ik daar stond, doordrongen door het spektakel van de natuur, voelde ik me één met het universum. Het was alsof ik door de wolken heen kon kijken, rechtstreeks naar de kern van de aarde. Op dat moment voelde ik op een dieper niveau mijn verbondenheid met de hemel, de aarde en de elementen van de natuur.’

Rijk kwam terug van de Quest en was zo onder de indruk van de manifestatiekracht die hij voelde, dat hij daar iets mee wilde.

Anderen in het team kwamen erbij en we begonnen met het bedienen van particulieren. Door de netwerken in de zakelijke markt kwam onze focus echter steeds meer te liggen op het bedrijfsleven. Hoe kunnen bedrijven die zo’n impact hebben op de wereld, meer planeetinclusief worden? Hoe mag het een plek zijn voor heling en groei voor al hun medewerkers? Hoe kan de natuur inspiratie zijn voor leiderschap? Allemaal vragen waarin wij sindsdien (toekomstige) leiders en organisaties begeleiden.