Skip to main content

Zie het grotere plaatje en maak samen het verschil

Teams en hun leiders

Rond een kampvuur vallen vanzelf de maskers weg en voert het vuur en het bos je naar het gesprek wat er echt toe doet. Nature Quest nodigt teams uit om stil te staan, een transitie door te markeren en op een nieuwe manier met elkaar te verbinden en nieuwe koers te bepalen. We bieden een bijzondere context in de natuur die vanzelf uitnodigt te vertragen, zodat helder kan worden waar het team voor staat.

Thema’s voor een transitie

Als team zijn er vaak een aantal dingen waarbij het belangrijk is om een transitie te markeren:

Een nieuwe richting en ambitie bepalen met elkaar als team.

Het verbinden van individuele doelen met team- en organisatiedoelen.

Een transformatie als team maken: markeren van de verandering en met elkaar door het onbekende naar het nieuwe bewegen. Als we dit kunnen, kunnen we voor hetere vuren staan.

De natuur en onze locaties voor teams

We werken met een palet aan bijzondere werkvormen waar leiderschap, persoonlijke waarden, teambuilding en kwetsbaarheid centraal staan. De natuur helpt daarbij, omdat de natuur direct uitnodigt meer tot jezelf te komen. In combinatie met de juiste vragen en ervaren trainers gaan we daarmee direct tot de kern en nodigen we mensen uit zich te verbinden en helderheid te krijgen. We hebben een prachtig basiskamp midden in het bos in Nederland, maar brengen teams ook naar de ruigere natuur van Italië of Zwitserland.

Programma’s voor teams

Voor ieder traject maken wij een programma op maat. Soms is dit een eenmalige sessie, soms een traject met de vier seizoenen als insteek. Hieronder een impressie van de verschillende smaken voor teams.

Kampvuursessie

Tijdens een kampvuursessie verzamel je als team rondom een kampvuur om eigen-wijsheid te delen en je te laten inspireren door de anderen. We doen dit met een talking stick waardoor iedereen de ruimte krijgt om te delen, zonder anderen van repliek te dien of ongevraagd advies te geven. We reiken iedere kampvuursessie een thema aan dat aansluit bij wat er leeft in het team. Vaak werken we ook met levensverhalen. Het leidt tot meer richting, een eerlijk gesprek en hernieuwd vertrouwen.

Solo Quest teamretraite

In deze ‘rite de passage’ kies je er als team voor om 4-24 uur alleen door te brengen in de natuur en samen de transitie te maken naar een nieuwe fase. In een solo quest doet de natuur zijn werk en biedt het alle individuele teamleden inzichten die van waarde zijn voor het gehele team.

Out of your Comfortzone

In dit programma markeer je samen als team een transitie door een uitdaging als een koude training of zweethutceremonie aan te gaan. Je geeft betekenis aan de volgende fase die jullie doormaken en leert bovendien elkaar op een verdiepende manier kennen. Als jullie dit aankunnen als team, kan je alles aan.

Resultaten

Commitment

Heldere commitment op gezamenlijke doelen.

Verbinding

Diepere verbinding bij jezelf, met elkaar als team en met alles om je heen

Vertrouwen

Sterker onderling vertrouwen als basis voor commitment en resultaat

Transitie

Ondersteuning in het maken van de noodzakelijke transitie als individu of team

Ontdek onze programma’s

Leiders

Young professionals

Teams

Organisaties

'Nature Quest biedt een totaal nieuwe manier van leren. De begeleiding was professioneel, relationeel en spiritueel’