Skip to main content

De wereld  vraagt om een nieuw soort leiderschap

Leiderschap in deze wereld

Rond een kampvuur je uitdagingen delen, in de stilte van het bos nadenken over je visie, tijdens een lange hike door de bossen gesprekken voeren over jouw leven… Nature Quest nodigt leiders uit om stil te staan, een transitie te markeren en op een nieuwe manier koers te bepalen.

Veel leiders zitten in een razende trein en hebben weinig tijd voor reflectie. Waardoor ze blijven doen wat ze deden. Echter worstelen ze op een dieper niveau ook vaak met de volgende vragen:

Hoe kan ik mijn eigen zingeving vormgeven in mijn rol als leidinggevende?

Hoe kan ik zorgen voor de omgeving includeren in mijn rol als leidinggevende?

Hoe kan ik het echte eerlijke gesprek voeren in mijn team en verbinding maken op een ander niveau?

Hoe creëer ik meer rust en balans tussen wat ik in werk en privé echt belangrijk vind?

Onze insteek voor leiderschap: Hartgedragen leiderschap

Wij zien dat de huidige tijd een totaal ander leiderschap nodig heeft. Oude tradities vormen daarbij de inspiratie: kunnen we leidinggeven aan onze mensen en organisatie met de komende 7 generaties in gedachten? Dus geen korte termijn winstmaximalisatie, maar bezield leiderschap waar de waarde die je als organisatie toevoegt aan de community centraal staat? Wij noemen dat hart gedragen leiderschap en begint bij de bezieling als leider zelf. In onze programma’s geven we daar voeding voor.

De natuur en onze locaties als ingang voor leiderschap

We werken met een palet aan bijzondere werkvormen waar leiderschap, persoonlijke waarden, teambuilding en kwetsbaarheid centraal staan. De natuur helpt daarbij, omdat de natuur direct uitnodigt meer tot jezelf te komen. De natuur is de ideale plek om hernieuwde inspiratie op te doen. Naast ons toegankelijke basiskamp in Nederland, midden in een prachtig bos, nemen we leiders ook mee naar de ruigere natuur van o.a. Italië en Zwitserland.

Leiderschapsprograma’s: inspiratie

Voor ieder leiderschapsontwikkeltraject maken wij een programma op maat. Soms is dit een eenmalige sessie, soms een traject met de vier seizoenen als insteek. Hieronder een impressie van de verschillende smaken.

Hartgedragen leiderschap

Transformatie programma

Kampvuursessie

Vanuit specifieke leiderschapsthema’s voer je met je team een dialoog rond het kampvuur. Door het vuur, de talking stick en de specifieke vragen, wordt het team uitgedaagd hun hart te openen en een eerlijk gesprek te voeren waar inzicht en richting als vanzelf ontstaat.

Leiderschapstrail

Leiderschapsreis naar de uitdagende natuur in Duitsland, Italië of Zwitserland (met hikes, uitdaging en verstilling), liefst met de trein.

Resultaten

Bezieling

Bezield en authentiek leiderschap

Tribe
centraal

Leiderschap met aandacht voor de community

Impact ipv maximalisatie

Leiderschap vanuit verantwoordelijkheid en lange termijn impact

Hart

Hartgedragen leiderschap

Ontdek onze programma’s

Leiders

Young professionals

Teams

Organisaties

De natuur brengt ons bij hartgedragen leiderschap